קשר גופני לפני החתונה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/01/03 20:43 ט בשבט התשסג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול בקשר לנושא של צניעות. אני לא מתכוון לחלוק על מה שאמרת (ושחז"ל אמרו) רק לא מצאתי תשובה לשאלה הזו:

אמרת שאסור לקיים יחסי מין עם משהי שלא במסגרת החתונה ויש לזה הרבה סיבות.

אבל אחת מהם גם היא שאמרת שמי שעושה את זה סתם שלא במסגרת חתונה ופשוט מחפש איך לספק את היצרים שלו ככה שלא להיות קשור לאחת - אז הוא נהנה ומספק ומתעסק רק עם עצמו ויחפש כל פעם אישה אחרת, וזה נכון, אין לו באמת מסגרת עם משהי אחת קבועה, זה לא צורת חיים

אבל... מה לגבי האישה - היא גם נהנת מזה, לא?

אז מה התשובה לשאלה הזו?

תשובה

בס"ד

יש הנאה ויש הנאה.

יש "הנאה בונה" - כמו ההנאה שיש לאדם רעב שאוכל. ההנאה אומרת לו מתי לאכול ומתי להפסיק. ההנאה גם מכוונת אותו לאכול את הדברים הטובים ולא את המקולקלים. ההנאה גם מכוונת אותו לאכול את היסודות שחסרים לו בגוף.
יש הנאה הורסת - זו ההנאה שיש לאדם שאוכל בלי גבול. אוכל ומשמין ואוכל ואוכל. גם הוא "נהנה" מאכילה.

האם זו אותה "הנאה"?
וודאי שלא.

מהו ההבדל?
יש גם הבדל בין ה"הנאה" של הראשון ל"הנאה" של השני אע"פ ששניהם נקראים "הנאה" יש הבדל מורגש בניהם.
לא רק בשעת ההנאה - גם אחר כך יש הבדל - הראשון שמח בהנאתו גם אחרי כלותה. השני מצטער על ההנאות הללו ומנסה למחוק אותם כל הזמן.
אבל השני כל כך "כבול" בהנאות הללו עד ש"מכוני הרזיה" עושים מצרותיו כסף רב מאוד.

זכור כי הדבר הגדול ביותר שאדם יכול לעשות בעולם - זה ליצור בן אדם אחר - ליצור חיים - ליצור עולמות שלמים.
כשאדם לוקח את הכח הזה ומוריד אותו לרמה של "סיפוק יצרים". הוא מפסיד בידים את עולמו.

אם בונים את כל הקשר עם בת זוג על הכוח הזה - אי אפשר אחר כך לבנות קשר יציב. (אלא אם כן עושים תשובה - וזה לא קל)

אם היצרים הם המושכים והמכוונים והקובעים - הם ימצאו לו כל פעם כיוונים חדשים. פעם זאת ופעם אחרת. פעם גבר לגבר ופעם פרוצות מופקרות. פעם סטיות ופעם ניצול ותאוות גסות,,,.

לא בונים את הבנין החשוב הזה על יסודות כל כך רעועים ומסוכנים - "יצרים" - בונים אותו על "אהבה" שהיא כוח אמיתי וחזק ובונה וחשוב.

ראה תשובות על זה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=15027
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=17813

בהצלחה