קשר בין בנות

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/01/03 18:03 כח בטבת התשסג

שאלה

אם בת מוצאת את עצמה נמשכת אל החברה הכי טובה שלה, ומהרהרת עליה הרהורים נוראיים... האם צריך לנתק עם החברה את היחסים לגמרי ולברוח ממנה? אני יודעת שהיא תיפגע עד מוות... וגם לי יהיה קשה מאד כי אנו חברות כבר המון זמן... ומצד שני מה לעשות?

תשובה

ב"ה

שלומות!

1. הכלל הראשון הוא לא להבהל ופעול מתוך לחץ וחוסר יכולת לשקול את הדברים באיזון ובחכמה. צריך להיוועץ, צריך ללמוד האם זה קשור ביחס ספיציפי לבת מסויימת או שמא יש נטיה שורשית יותר בה ראוי לטפל.

2. אני מציע לך להיוועץ במי שיש לך אמון. העצה וההדרכה חשובה ביותר. ולא בחברה טובה שעיקר הכשרתה היא להקשיב ולאהוב. להיוועץ זה עם מי שיוכל לתת לך כלים חדשים להתמודד עם הענין.

3. עלייך להתרחק במתינות מאותה בת.

והעיקר - אל תזניחי את העניין. בעז"ה, תוכלי לברר את העניין ולהעמיד את יסודות חייך על מכונם!

בהצלחה רבה,

שי