קריאת שמע שעל המיטה

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/01/03 23:30 כח בטבת התשסג

שאלה

איזה קטעים אומרים בקריאת שמע שעל המיטה?

ובאיזה מצב פיזי אומרים זאת, שכיבה או ישיבה?

תשובה

ב"ה

שלומות

למרות שמעיקר הדין די בקריאת פרשה ראשונה, נהגו לקרוא ג' פרשיות כיוון שיחד עם המילים אל מלך נאמן, עולה למנין רמ"ח מילים כנגד רמ"ח איברים. וכיוון שעיקר מטרת קריאת שמע שעל מיטה היא להגנה הרי שמובן טעם זה.
והעיקר בנוסף לקריאת שמע הוא ברכת המפיל.
ביחס לפסוקים ולמזמורים מנהגים שונים ואין בכך חיוב. ונהגו לומר "המלאך הגואל אותי".
אם את חוששת שלא תרדמי ותרצי לדבר, נית לקרוא ק"ש ולומר המפיל יותר מאוחר.
לכתחילה, קריאת שמע יש לומר בישיבה או בעמידה ואם כבר נשכבת כגון שקראת לפני כן וכו' - אפשר לומר גם בשכיבה.
אבל גם כשקוראים בשכיבה עושים זאת כששוכבים על הגב.

בברכה,

שי