קריאה בשירותים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/12/02 16:12 כה בטבת התשסג

שאלה

יוצא לי לקרוא די הרבה דברי פילוסופיה בזמן האחרון. הזמן העקרי שאני מקדיש לנושא הוא ביושבי בשירותים (אם אני בחוץ , ויש באפשרותי , אני מעדיף ללמוד ) . לא חשבתי שיש בעיה בדבר, אך הספרים הללו עוסקים לא מעט באלוהות ותחומים קרובים. דבר זה יוצר בי תחושה לא נוחה (כאילו מהרהר בדברי קדושה שם).

גם אם הקריאה עצמה מותרת (תורה בגויים אל תאמין..) האם יתכן שיש לאסור כיוון שהרהורים שהקריאה מעלה בי הם של השוואה לדברי תורה וכד'?

נ.ב תודה רבה על האתר היפה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

דברי קדושה - אסורים.
דברי מוסר - מותרים.

לדעת הרמב"ם בתשובות, אסור לקרוא עברית בשירותים. ולא נפסק כך להלכה.
בכל מקרה אסור לקרוא ספר שיש בו פסוקי תנ"ך.

בהצלחה.