קצת דחוף...

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 26/09/05 00:37 כב באלול התשסה

שאלה

ב"ה

אני לא יודעת איך להמשיך את החי'ים שלי,לאן ללכת.חיכיתי כ"כ לשנה הזאת של המדרשה.לשבת סוף-סוף ולחשוב באמת-באמת על הכל.ועכשיו זה ניתקע ממש,הזבתי מידרשה אחת שנורא רציתי ואני נורא מאמינההההההה באה אבל לא אהבתי את המנטליות והדרך החינוכית וגם הרב שם שנוי במחלוקת.ץאבל זה תוקע אותי,כי המקום הזה פשוט לא עוזב אותי וכל מקום אני משווה אליו...ומקום אחר שעוד איכשהוא רציתי,אין שם מקום בשבילי.ואני לא יודעת מה לעשות!הכל תקוע לי וכ",כ חבל לי על הימים האלי.האם ה' מכריח אותי ללכת דווקא לשם?איך אני אמורה לנהוג??תודה.

תשובה

לאוסנת היקרה,
זה טיבעי שיש בלבולים בחיים, בפרט כאשר נמצאים בשלב של שינוי. חז"ל אומרים "לעולם ילמד אדם תורה במקום שליבו חפץ" והגמרא שם מסבירה שכל אחד צריך לחפש גם את הכיוון הרוחני שמתאים לו בתורה וגם את הרב שמתאים לו. על כן, אם את מרגישה שאת לא מוצאת את עצמך במקום שאליו את מחוייבת כרגע, את יכולה לחפש עוד דרכים ומורים בתוך התורה שמתאימים וקרובים יותר לליבך וזה בסדר גמור.

לא צריך לשלול ולבקר את מה שיש לך כרגע, אבל בהחלט אפשר לחפש משהו שיתאים לך יותר.
בהצלחה רבה,
ארז