קידוש 2

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 14/10/02 23:41 ח בחשון התשסג

שאלה

בהמשך לתשובתך האם בהבדלה צריך לעמוד או לשבת,וכיצד נוהג כבוד הרב אליהו?

תשובה

שלום לשואל,
אומרים הבדלה בישיבה.ויש אומרים בעמידה,ואין לדקדק בזה וכל אחד יעשה כמנהגו.והבא"ח הסתפק בדעת מרן אם חייבים לשבת או יכולים גם לעמוד בהבדלה,וז"ל הבא"ח:"אע"ג דמדינא מותר לברך מיושב ואדרבא מר"ן בשה"ע כתב שצריך להבדיל מיושב [(שו"ע או"ח רצו ו) (מ"ב רצו כח)] משום דכיון דהאחד פוטר את חבירו יש להם לעשות קביעות ומעומד לא הוי קביעות ומור"ם ז"ל בהג"ה הוא דכתב דמבדילין מעומד מ"מ מצינו שיש מקומות שהם קבלו הוראת מר"ן ז"ל ועכ"ז נהגו להבדיל מעומד שעומדים הש"ץ וכל הקהל כולם לכבוד המלך הוא השבת הקדוש שמלוים אותו ודרך לויה מעומד וכן נוהגים בעירנו בגדאד יע"א לעמוד כל הקהל בשעת ההבדלה ועיין כף החיים סי' ל"א אות ל"ה ושמעתי שבעה"ק תוב"ב אין מקפידין ומבדילין כפי מה שיזדמן בין עומדין בין יושבין שאין מדקדקין בה"(ש"ש ויצא,ט).
מרן הראש"ל הרב מרדכי אליהו שליט"א בביתו מבדיל ושותה בישיבה.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני