קול אשה במשפחה המורחבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/11/02 18:10 כה בכסלו התשסג

שאלה

על פי ההלכה אסור לשמוע קול אשה מה עלי לעשות כאשר אני עם המשפחה המורחבת שלי (דודים דודות בי דודים גיסים גיסות וכו') כאשר יש שם נשים ששרות הרי אני לא יכול לסתום את האזניים או ללכת מהשולחן?

תשובה

שלום,

אתה מעלה בעיה נפוצה מפני שהאדם נמצא בסביבה מגוונת וגם בסביבת אנשים שומרי מצוות יש בעיות בנושא חוסר צניעות.

נראה לי שבמקרה זה הטוב ביותר הוא לא להתמקד בקולות הנשים אלא בשירה שלך ושל שאר הגברים, אפשר למשל לשיר בקול יותר חזק ולהתעמק בתוך השירה והקדושה.

תבדוק אם אפשר לרמוז או לדבר על העניין במשפחה ובכל מקרה עשה זאת באופן שהדבר יוכל להישמע ולהתקבל בסביבת המשפחה, אולי בדרך של משל וכו'

בברכה,