''קדיש'' על חיילי צוללת דקר

חדשות כיפה הרב אייל קרים 02/01/03 12:11 כח בטבת התשסג

שאלה

שלום לרב!

דוד שלי ( אח של אבא) נספה בצוללת דקר. הקשר עם הצוללת נותק בכ"ד טבת, ולאחר 6 ימי חיפושים, בכ"ט בטבת היא הוכרזה כנעדרת. מאז, במשך יותר מ-30 שנה, נערך הטקס המרכזי בהר הרצל, ואמירת הקדיש בכ"ט בטבת. לאור מציאתה, אומרים המומחים כי היה שם מוות מהיר שקרה מקסימום שעות ספורות ואולי דקות מרגע ניתוק הקשר עמה.

עד היום, לא הוזז תאריך הטקס והקדיש נאמר בכ"ט ולא בכ"ד.

האם יש מקום לשנות את התאריך ?

האם יש צורך לומר "קדיש" מכ"ד ועד כ"ט?

מתי להדליק את נר הנשמה?

האם ניתן לפנות לרב הראשי לצה"ל על מנת לברר סוגיה זו?

האם הרב יכול להפנות אותי לכתובת או מס' טלפון, הדבר מטריד אותי מאוד.

בברכה, רק בשורות טובות בעמ"י,

ענת.

תשובה

שלום
אפ ע"פ הערכת הממומחים ארע המוות בכ"ד, יש לומר קדיש ולהדליק נר נשמה מעתה ואילך בכ"ד, כי מה שנהגו עד היום לערוך הכל בכ"ט נעשה מחמת טעות.כל זה במישור הפרטי. בנוגע לשינוי מועד הטכס, מכיוון שהדבר ציבורי, עליך לפנות בנושא זה ללשכת הרב הראשי(מספר טלפון 03-5695411) או לרבנות הראשית לישראל(מספר טלפון 02-5313131) ולהוועץ עמם בנדון.

אייל קרים