קדיש יתום

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 16/12/02 19:29 יא בטבת התשסג

שאלה

אל הראשון לציון הגרמ אליהו שליטא וצוות בית ההוראה ברצוני לדעת כמה קדישים יתום שהוא ספרדי צריך להגיד ביום מינימום ומקסימום ,האים עליו לומר קדיש בתום תפילת שחרית מנחה וערבית של חול ואם כן איזה.ובמקרה שכן האים אפשר לכפות על הציבור לענות לקדיש זה אים הציבור לא נוהג לומר קדיש זה. האים יש הבדל לענין חיוב במספר הקדישים בין יתום שעולה כשליח ציבור לבין יתום שלא עולה כש"ץ.בגלל חשיבות הנושא אבקש אם תוכלן גם לציין מקורות

תשובה

שלום רב.
צריך להגיד שמונה קדישים ביום, לא משנה באילו תפילות. הציבור צריך לאפשר מדין חסד ליהודי להגיד קדיש, אבל אם לא מסכימים - אין לעשות על זה מחלוקת.
בברכה, צבי קוסטינר.