קדושת ביכנ''ס

חדשות כיפה הרב שי פירון 17/12/02 00:09 יב בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

כבוד הרב,

הסניף בו אני מדריכה נמצא בתהליכי בניה (שלצערי הרב בגלל בעיות נזילות לא ייבנה בזמן הקרוב) עד שהמבנה יהיה גמור יש ברשותנו מבנה אחד שמשמש גם כביהכנ"ס, כלומר ארון הקודש נמצא באותו חדר.

אנו מנסים להגביל את רמת הפעילות במקום הזה כדי לשמור על כבודו,ולכן רציתי לברר מכבוד הרב שיואיל לפרט את הההגבלות, ואת הדברים שעלינו להקפיד שהחניכים והמדריכים לא יעשו בחדר זה...

בתודה מראש,

המדריכה המבררת.

תשובה

ב"ה

שלומות,

בראש ובראשונה יש לדעת שהמקום לא מוגדר כבי"כ אלה כבי"ס על תנאי. המשמעות היא שמותר לעשות דברים שאין לעשותם במקומות אחרים.
שנית, יש לדאוג שיהיו על ארון הקודש שני כיסויים

שלישית אין לעשות שום דבר שיש בו קלות ראש ומותר לעשות כל מה שצריך כדי לקיים את המערכת החינוכית של הסניף.

ביקר,

שי