צריבת דיסקים

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 16/10/02 10:34 י בחשון התשסג

שאלה

לאחרונה למדתי שחל איסור לצרוב או להקליט דיסקים/קלטות אפילו אם זה לא לשימוש בפומבי, כו כן גם למדתי שאם הדיסק שייך לי אני כן יכולה להקליט אותו בשבילי. כיוון שאין באפשרותי לקנות דיסקים בגלל מחירם הגבוה חשבתי שאם ניתן שבעל הדיסק כאילו ייתן לי את הדיסק במתנה, וכך כשהדיסק ברשותי, שייך לי אני אוכל להקליט אותו, ולאחר מכן, לתת את הדיסק לבעלו שוב "במתנה".

תשובה

מעיקר הדין אסור לצרוב דיסקים בכל מקרה, וגם מקרה זה אסור ואנו מחמירים במצוות שבין אדם לחבירו ובמיוחד גזל לא פחות ממצוות שבין אדם למקום.
ומי שהולך בדרך ישרה הקב"ה יזכהו וימלא מחסורו.