צרור שאלות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/12/02 16:25 כו בטבת התשסג

שאלה

1. איזה גודל מזוזה הכי טוב לקנות?

2. מתי לפי הסוד עולים לקבר ההורים לאחר יב' חודש(ביום הפטירה, ערב ר"ה, עיוה"כ)

3. האם אומרים נוסח כניסה ויציאה מביה"כ גם במנחה וערבית (כשאין עלי תפילין)?

4. אם בלילי חוה"מ סוכות לפני שאני נכנס לסוכה אני נוטל ידים לסעודה אז מתי לומר את הנוסח של "עולו אושפזין" שהרי אסור להפסיק בדיבור אחרי נט"י?

5. האם אומרים נוסח יציאה מהבית ליד המזוזה הנזכר בבא"ח גם בשבת או שזה מעין שאלת צרכים?

6. האם לפי הסוד(מנהג בית א-ל) יש לסובב את הראש ל-4 רוחות בקריאת פס' ראשון של ק"ש?

7. מה נוסח התנאי שאומרין בליל תענית כדי שיוכלו לאכול לפני עלוה"ש ומתי לאומרו(אחרי ארוחת ערב, לפני ק"ש שעל המטה)

8. האם לפי הסוד יש להפריד בכריכות תפילין של יד בין ה-4 הראשונות ל-3 אחרונות?

9. מה הרב מרדכי אליהו שליטא עושה בצפירה לזכר השואה וחללי ישראל( יושב/עומד)

10. האם אדם שיצטרך לאכול(מאונס או שהוא קטן) לדוגמא בצהרים בתענית אז יאמר עננו בשחרית?

11. האם השירותים של זמנינו נחשבים כעפר תיחוח שמותר להטיל מים לתוכם מעומד?

12. בליל הסדר- האם מפה שקופה למצה נחשבת ככיסוי (לספרדים)?

תודה רבה ויישר כח

תשובה

בס"ד

1- 15 -20 ס"מ או יותר.

2- ביום הפטירה, ערב ר"ה, עיוה"כ.

3- נראים הדברים שכן. (בא"ח מקץ ב).

4- זה לא הפסקה.

5- יאמר בנוסח מקוצר שאין בו שאלת צרכים.

6- לא יודע. ולא ראיתי את מו"ר אבי נוהג כך. רק בכוונה בלבד או בניע שאינו מורגש.

7- יאמר "אני לא מקבל עלי תענית עד עמוד השחר". וכד'

8- לא שמעתי. ולא ראיתי.

9 - אם הוא נמצא בציבור - עומד. אם הוא ביחיד - לומד משניות וכד'.

10 - לא.

11- כן.

12- לא.

בהצלחה