צער בעלי חיים

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 04/12/02 11:21 כט בכסלו התשסג

שאלה

שלום

שאלתי היא האם לגדל דגים באקווריום או

לגדל ציפור שיר (קנר) בבית זה צער בעלי חיים ?(בציפור שיר כנראה הבעיה שונה כי כדי שהקנר ישיר צריך קנר אחד זכר שיהיה לבד (כי הוא מצייץ לנקבה ואם הוא עם נקבה הוא לא מצייץ)

שאלתי השני-ה היא מה העניין בהנחת תפילין רבנו תם האם זה עניין חסידי או שזה ממולץ בחום ע"י ההלכה

בתודה מראש ניצן

תשובה

שלום רב.
א. לגדל דגים או ציפור בבית זה צער בעלי חיים, עדיף שיהיו חופשיים בחוץ.
ב. כתב השולחן ערוך בסימן לד' סעך ג':"לא יעשה כן אלא מי שמוחזק ומפורסם בחסידות", וכותב המשנה-ברורה:"וכתב הבאר היטב באיש אחד שהיה נוהג להניח תפילין דר"ת לאחר התפילה בפרהסיא בפני הקהל אי מחזי כיוהרא פסק בתשובת מהר"ש הלוי דמחזי כיוהרא וצריך שיבטל מנהגו וכן כתב בתשובת שבות יעקב שאפילו אן מצקת עושין יש בו משום יוהרא ואם מניחן בפני אדם גדול שאין נוהג להניחן כ"א בקרב ביתו ודאי מחזי כיוהרא עיין שם".

בברכה,
צבי קוסטינר.