צניעות...

חדשות כיפה הרב שי פירון 22/12/02 20:08 יז בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

רציתי לספר לך על מקרה אמיתי שקרה לפני מספר ימים:

הייתה לנו פעולה בבני-עקיבא (המדריכה שלנו עזבה אז כל אחד עשה שיחה פרטית שלקחה זמן.)

ובינתיים הילדים שלא נכנסו שיחקו בחוץ וילדה אחת וחברתה שיחקו איזה משחק ואיכשהו הילדה התבלבלה בין חברתה לילד אחר היא נשענה עליו וכדומה (הילדה הזאת מאוד צנועה זה קרה בטוח בשוגג!) אח"כ שחברתה הסבירה לה שמי שהיא נשענה עליו זה לא היא אלא ילד אחר היא התחילה לבכות תקעה את הראש בעמוד ואפילו חשבה על להתאבד! ומאז כל הזמן היא בדיכאון. האם תוכל לעזור לה?

תשובה

ב"ה

שלומות!

לא יאומן! בשל שוגג בת מכריזה הכרזות כל כך קיצוניות?!
ורק בגלל זה?!
אין בעיות אחרות?!

אפשר להתייחס אל הצער בהערכה גדולה. הבת רואה בהקפדה על מצוות ערך עצום וזה מעודד ומעורר התפעלות.
אבל, אמירות כמו הילדה רוצה להתאבד מבהילות אותי!
האם לא צריך להיוועץ במי שמכיר אותה? שמא ישד צורך בטיפול יותר יסודי.

ולגופו של עניין, יש לומר לבת ששאלתם רב וקבלתם תשובה שאם זה נעשה בשוגג, אם תתן צדקה ותלמד מעט מהלכות צניעות,
הכל יבוא על מקומו בשלום
"ונסלח לכל עדת ישראל....כי לכל העם בשגגה".

שי