צניעות

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/12/02 18:32 ג בטבת התשסג

שאלה

שלום לרב

אם הרב קיבל את השאלה הזאת לפני כמה ימים אני מצטער כי כתבתי לו דואר אלקטרוני לא נכוןץ

ולשאלה:אני נער בן 17 ויש דבר שמאוד מפריע לי אני מסתכל בתמונות תוכניות לא צנועות בכונה וזה הולך ומתדרדר שאני מחפש את זה כל הזמן ועוד שאני הולך ברחוב אני מסתכל אל נשים .

אני רוצה לדעת איך לשפר את זה ולהפסיק את זה ודבר שני אני רוצה לדעת איך לתקן את מה שעשיתי.

תודה רבה (אם הרב יוכל לענות כמה שיותר מהר כיזה מתדרדר)ושוב תודה רבה

תשובה

ב"ה

שלומות,

א. כבר למדנו הרמב"ם שכדי לעבור ממצב רע למצב טוב יש להתהפך לקיצוניות השניה. רק אח"כ ניתן להגיע לשביל הזהב.
לכן, לדעתי נכון היה שתפסיק לראות טלויזיה וכו' לתקופה מסויימת.

ב. התיקון על העבר הוא במה שתקבל על עצמך לעתיד.ובעיקר, הצער מספיק ומהווה ביטוי נכון לדבר.

ביקר,

שי