צלליות ואיפור בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/10/02 22:08 ז בחשון התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום.

*נשים רבות שמות בשבת צלליות בעיניים. האם זה מותר בשבת? אין בכך עבירה על איסור צביעה או איסור מריחה? ישנם סוגי צלליות מותרים ואסורים?

מותר למרוח את הצלליות לפני כניסת השבת ולהסירן לאחר כניסת השבת?

*יש לי טיפול פנים קבוע נגד פצעי בגרות (מריחת משחות מיוחדות). אני עושה זאת פעמיים ביום, כל יום. האם מותר לי לעשות זאת גם בשבת, מאחר וזה טיפול קבוע?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

מותר לשים פודרה וכל אבקה המונחת על הפנים. כל דבר שנצבע – אסור. אפשר להבדיל בין אבקה שנצבעת לאבקה שמונחת על ידי המים. אם היא יורדמת מהפנים על ידי שטיפה במים – מותרת. אם צריך למחק אותה בעזרת מסירי איפור למינהם – אסור.
מותר למרוח את הצלליות לפני כניסת השבת ולהסירן לאחר כניסת השבת
מריחת מישחה – אסורה. ניקוי – מותר. בטיפול כמו שלך מותר להניח משחה על הפנים. לא למרוח אלא להניח את השפופרת על הפנים ולהוציא מעט משחה ישר על הפצעון.
אם מדובר במריחת משחה מונעת – אסור.