ציוד צבאי

חדשות כיפה הרב אייל קרים 07/10/02 03:46 א בחשון התשסג

שאלה

אני משרת במילואים ונשאר לי ציוד צבאי מהסדיר שאני לא חתום עליו(חלקו ציוד מתכלה וחלקו לא).

השאלה היא האם אני יכול להשאיר את הציוד אצלי, מאחר ואני עושה בו שמוש במילואים ובכונתי להחזירו כשלא אהיה חייב יותר לשרת במילואים?

כמו כן, האם זה עקרוני אם אני אחזיר את הציוד לצבא ממש או לחייל בסדיר שיעשה בו שימוש (והוא יחזיר את הציוד כשהוא ישתחרר)?

תשובה

ינון שלום רב

ציוד מתכלה ניתן להשאיר ברשותך, ובתום תקופת המילואים להחזירו אם לא נתכלה.
על ציוד שאינו מתכלה עליך לחתום באפסנאות יחידתך, ואז הינך רשאי להשאירו ברשותך עד מועד סיום תקופת המילואים.
אם אין ברצונך לחתום על הציוד הנ"ל, הינך רשאי להחזירו לחייל בסדיר שישתמש בו במהלך שירותו, אף שקיימת אפשרות שהחייל לא יחתים את עצמו על הציוד, כיוון שגם לו תחזירנו לאפסנאות, קיימת אפשרות שהאפסנאי ינהג באופן דומה.
בברכה

איל קרים