צום יוה''כ וכאבי בטן

חדשות כיפה הרב אייל קרים 23/09/03 05:13 כו באלול התשסג

שאלה

בס"ד

הייתי רוצה לשאול את דעתו של הרב (לא פסיקה), אם אפשר.

יש לי כבר כמה חודשים כאבי בטן די חזקים, ועוד לא יודעים ממה זה נובע. יש סיכוי שזה בעיות מעיים, ואז זה קשור באוכל.

אני לא יודעת, איך מותר לי לנהוג ביום הכיפורים. כי אולי אם לא אוכל יהיו לי כאבים חזקים, אבל אולי זה בכלל לא קשור.

ייתכן שלא אספיק להגיע לבדיקה אצל הרופא עד יום הכיפורים, ולא אדע בוודאות, אם זה מעיים או לא. מצד שני, אם יהיו לי התכווצויות, לא אוכל להגיע לתפילות, אלא רק לשכב במיטה כל היום.

מה כדאי לעשות?

תשובה

אם תצליחי להיבדק לפני יוכ"פ צריך לשמוע חו"ד רפואית . במידה ולא תצליחי להיבדק עד אז וביוכ"פ תצטרכי להחליט אם להתפלל או לצום עליך לשכב במיטה כל היום ולצום גם אם המחיר שלא תתפללי כלל כיון שמצות התענית היא מדאורייתא.