צביעות בקומונה

חדשות כיפה הרב שי פירון 17/12/02 20:08 יב בטבת התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני הדרכתי שנה וחצי ב"אריאל" ושנה הבאה אני רוצה להיות בעז"ה קומונרית בעיירת פיתוח בבנ"ע דווקא בגלל שאני חושבת ששם הסניף הוא המקום שבו הילדים מקבלים את הערכים הדתיים שלהם כי רובם באים מבתים מסורתיים/חילוניים. הבעיה שלי זה שאני בעצמי לא כל כך חזקה בדת, אני לא מקפידה על תפילות ולא פעם נכשלתי בנגיעה. כל הזמן שהדרכתי באריאל הרגשתי צבועה כי שם בכלל אסור לדבר עם בנים ואני הייתי מגיעה הביתה ומדברת עם ידידים שלי... ועכשיו, הגעתי למצב שעברתי על איסור נגיעה כל כך הרבה פעמים שכבר לא מזיז לי, למרות שאני יודעת שכשאהיה קומונרית אני אקפיד על זה בסניף, אני מרגישה שזה צביעות ואם אני לא אצליח לעבוד על עצמי עד שנה הבאה כך שאהיה ברמה דתית מתאימה, אז אולי לא כדאי שאהיה קומונרית... הבעיה זה שאני צריכה להחליט כבר עכשיו מה אני עושה ואני לא יודעת מה לעשות! אני רוצה להיות קומונרית יותר מכל דבר אחר למרות שאני יודעת שזה עבודה קשה, אבל מצד שני אני לא יודעת אם אני אוכל להיות דוגמה אישית לחניכים בסניף!

אם אני מרגישה שאני יכולה לתרום ולקדם את הסניף אז עדיף שאני אהיה קומונרית ואשאר צבועה? אני מאוד רוצה לעבוד על עצמי אבל אני מרגישה שבשביל זה אני צריכה ייעוץ ואין לי למי לפנות... כך שאני לא רואה את עצמי מתקדמת בקצב מהיר אלא על ידי לימוד עצמי כאשר יהיה לי זמן בתוך כל הלחץ של הבגרויות...

אני כבר לא יודעת מה לעשות עם עצמי בכלל...אבל הנושא הזה של הקומונה מאוד מטריד אותי.

תודה רבה על הזמן וההשקעה...

תשובה

ב"ה

שלומות!

א. התחושה של הרצון היא הכוח המרכזי בהתקדמות של היחיד. לכן, עצם העובדה שיש בך רצון להיות טובה יותר, משמעותית יותר, מהווהת עודת כבוד.
התיסכול, הרצון להיות אחרים הוא עדות על עולם רוחני תקין ומשמעותי ויש לראות בכך ברכה גדולה.

ב. אנו עדיין בשנים בהם אנו מעצבים את אשינותנו ולכן אין לראות כצביעות את הפער בין מה שאנו רוצים להיות לבין מה שאנו בפועל.

ג. לימוד עצמי הוא חשוב וכדאי לעשות זאת. רצוי בעזרת חברותא. לא פחות חשוב הוא הקשר עם דמות שמסוגלת לרומם ולקדם אותך.

ד. לכי להיות קומונרית! לפעמים התפקיד עוזר לנו להתקדם למקומות שבהם היינו רוצים להיות! הוא תורם לנו בעיצוב אשיותנו ובבחינת דרכנו החדשה.

בברכה,

שי