צבא-חובשת -לבנות

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 09/10/02 15:01 ג בחשון התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני ילדה בכיתה י' שחושבת לעשות צבא בתור חובשת.(לא קרבית אני לא מוכנה להיות נערה דתיה בקרבי!)

רציתי לדעת אם מבחינת ההלכה זה מותר להיות חובשת בצבא- הרי זה להציל חיי אדם! וגם הייתי רוצה ללכת אחרי זה ללמוד רפואה וזה ממש יעזור לי להיכנס לבית - ספר לרפואה.

בתודה א

תשובה

שלום רב
את יכולה להיות אחות או רופאה ולהציל חיי אדם כל חייך. אבל חובה על כל בת לשמור על צניעותה ובצבא אי אפשר לשמור על הצניעות ובמיוחד ביחידות העורפיות, אי אפשר לשמור על צניעות.
לכן עצתי לך ללכת לשנת שירות במקום ששומרים על צניעות ברמה גבוהה, ואח"כ תוכלי ללמוד רפואה ולעזור בהצלת חיי אדם.
בברכה
צבי קוסטינר