פתיחת עצומה

חדשות כיפה הרב חיים נבון 24/06/08 00:28 כא בסיון התשסח

שאלה

בס"ד

שלום.

http://tinyurl.com/4soecq

פתחתי את העצומה הנ"ל.

מאז אני חש ייסורי מצפון על כך שפתחתי.

אנא אמור לי הרב -האם זה באמת טוב שפתחתי את העצומה ?

האם עליי לשנות את מטרת העצומה ?

פרסמתי את העצומה בפורומים , וקיבלתי תגובות ממש נהדרות , אך גם תגובות פוגעות ותגובות שנותנות בי הרהור של "למה פתחתי את העצומה הזאת?"

למה עצומה טובה- ? שנינו יודעים למה.

למה העצומה לא טובה ? --

תגובות כמו "כפיה דתית!! אני אישית לא נותן במה לזה.." "מה אתם משועממים?

ועוד אח"כ מלינים על החלוניים שיוצאים כנגד כפייה דתית.

כל בוחן שנמצא בביתו, רשאי לבדוק את בחינת הבגרות. זה זמנו הפנוי והחופשי, וא"א להכתיב לו מה לעשות או לא לעשות, ב4 קירות ביתו"

"אדיוטים, נמאסתם!"

והכי הרשים אותי לרעה -

"העצומה הזאת תיזכר בנשימה אחת עם זורקי האבנים בכביש מס' אחת

ועם התחבורה הציבורית בשבת ועם עוד כל מה שתרצה.

זה יתפס כעוד ניסיון של הדתיים/חרדים להשתלט על המדינה.

וזה בכלל לא משנה אם זה בצדק או לא.

וכמו שכתבתי (וזה גם לך שירה) אבא שלי מורה כבר 40 שנה ובודק

בגרויות, מעולם לא היתה לו בעיה עם זה. כנראה שזה לא כצעקתה.

כנראה שיש אפשרויות לא לבדוק בשבת.. אם אתה לא רוצה לחלל

שבת - לא תחלל.

לפעמים שב ואל תעשה עדיף. לענ"ד במקרה הזה לפחות."

האם אכן עדיך למחוק את העצומה ?

מה דעת התורה בעניין ?

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וטוב.
אין לנו אפשרות להכתיב לבודק חילוני מתי יבדוק את בחינות הבגרות שהוא מקבל. מצד שני, אם אכן נכון הדבר שמשרד החינוך מעביר את הבחינות לבודקים בערב שבת, ודורש שיגישו אותן בדוקות ביום ראשון, אזי ודאי מדובר במנהג קלוקל, שלוחץ על הבודקים לבדוק דווקא בשבת.
בכל אופן, צריך לשקול את הדברים לגופם, ולא להתרשם יתר על המידה מטוקבקים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן