פעילות ספורטיבית בפני גברים

חדשות כיפה הרב אייל קרים 08/12/02 18:02 ג בטבת התשסג

שאלה

אני משחקת כדורסל בקבוצה בליגה של ילדות.

חייבים לשחק עם מכנסיים קצרות, אבל לנו שאנו קבוצה דתית נתנו לשחק עם מכנסיים ארוכות וגם לא צמודות.

שאלותי הן:

1. האם מותר שיהיה שופט במשחק?

2. האם מותר לקהל להסתכל?

לי אישית במשחקי חוץ לא מפריע המכנסיים, אבל במשחקי בית יש לפעמים קהל שאני מכירה!

מקווה שתוכל לעזור לי ולתת עצה מה לעשות.

שני

תשובה

שלום
סליחה על האיחור במתן התשובה.

הפעילות הספורטיבית הנ"ל, אי אפשר לה שתיעשה בפני גברים, היות שאסור להם להסתכל על נשים, והרי כל מטרת בואם למגרש הוא להביט בנשים המשחקות, ולכן אין הבדל גדול מבחינה הלכתיתאם השחקניות לבושות מכנסיים או שמלות, כי עצם המשחק בפני גברים אסור.

שלום

אייל קרים