פסח

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 14/04/03 09:56 יב בניסן התשסג

שאלה

הורי אשתי, שאצלם אנו נמצאים בפסח, הזמינו אוכל מקייטרינג מבושלת בהשגחת הרב דברת. נאמר לי שכל המוצרים בד"ץ או מהדרין רק שיש בעיה שהעופות וההודו בהשגחת הרב אויערבך והרב וורנר. האם יש בעיה בכשרות המהדרין שלהם?(אם אפשר לפרט מעבר ל"בן תורה עדיף שלא יסמוך") ומה עלינו לעשות יומיים לפני החג?!

ב.כמובן, אנחנו עוזבים את הבית לחג. איך עלינו לנהוג לגבי בדיקת וביעור חמץ אם אנחנו עוזבים ביום רביעי? ואיך, אם נעזוב את הבית כבר ביום שלישי בערב?

ג.תודה רבה מאוד על התשובה בברכת פסח כשר ושמח לכם ולמשפחתכם. תזכו לעוד הרבה שנים נעימות וטובות .

תשובה

שלום רב
א.אין שום בעיה עם בשר של הרב אויערבך והרב ורנר.
ב.חיבים בבדיקת חמץ כרגיל.כיון שנמצאים בזמן בדיקת חמץ בבית .
חג שמח
צבי קוסטינר