פירטי המצוות

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 02/01/03 17:59 כח בטבת התשסג

שאלה

שלום רב!

חברה חילוניה שלי מרבה בזמן האחרון לשאול :

שלא מסתדר לה הענין שאם השם כ"כ גדול אז למה עובדים אותו מתוך פרטים כ"כ קטנים למה חשוב שאקשור נעלים דווקא בצורה מסויימת," נראה שע"י ההלכה אנחנו עושים את השם כאילו הוא קטנוני וממעיטים בכך מערכו.

תשובה

שלום וברכה

השאלה ששאלת מעסיקה לא רק חילוניים אלא גם דתיים.

לפעמים אנחנו חושבים שאפשר להסתפק רק ברעיונות גדולים, ואין צורך לעסוק בפרטים קטנים. המציאות מוכיחה שאין זה מספיק. כל רעיון גדול, כל מחשבה שאנחנו מנסים להגשים בחיים, תתנפץ אם לא נשים לב גם לפרטים הקטנים.

התורה לא רק מציגה רעיונות גדולים, אלא מתייחסת למציאות, ומורה לנו כיצד להתנהג. טבעי הוא שההלכה תורה לנו כיצד להתנהג, גם בפרטים קטנים.

אין זאת אומרת ש'הוא צריך' שאקיים את הפרטים. המצוות ניתנו לנו כי אנחנו זקוקים להן. אנחנו זקוקים להן כדי לחיות נכון, כדי להתקרב לה' ולעשות את רצונו.
התורה מתייחסת לחיים שלנו ממש, של כל אחד מאתנו, על ידי מצוות מפורטות, שמורות לנו מה לעשות.