פורים משולש בי-ם

חדשות כיפה הרב חיים נבון 20/03/08 10:38 יג באדר ב'

שאלה

אשתי ואני גרים בי-ם, אך מתכוונים ללון בשבת מחוץ לי-ם (ולקיים פורים בי"ד). האם אנו יכולים לשמוע קריאת- מגילה הערב בי-ם וללון בי-ם (כך שנעזוב את י-ם רק מחר בבוקר), או שעלינו לשמוע מגילה וללון מחוץ לי-ם כבר מהערב? האם אנו יכולים לשוב לי-ם כבר במוצ"ש, או שעלינו להישאר ללון מחוץ לעיר עד ליום א'?

תודה רבה ופורים שמח, יאיר

תשובה

שלום וטוב.
בנוגע לאפשרות שלכם לעזוב את ירושלים ביום שישי, יש מחלוקת בפוסקים. יש הטוענים שבמקרה כזה אתם אינכם מתחייבים בפורים לא כאן ולא שם. לכן עדיף לעזוב את ירושלים לפני עלות השחר של יום שישי.
אם עזבתם את ירושלים בזמן, אין מניעה לחזור במוצ"ש, ואינכם צריכים לחכות ליום ראשון.