פגישה לצורך נישואין.

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/12/02 12:10 ג בטבת התשסג

שאלה

לרב שלום!

אני אחרי צבא ולומד בישיבה, שמעתי שיש הרואים בבעיה בשמירת הברית עילה דוקא להפגש עם בנות ולהנשא, בטענה שלאחר החתונה כאשר הכוחות ינותבו בצניעות לקדושה בביתך החדש ממילא הלימוד יהיה בטהרה. הגישה ההפוכה כמובן מובנת יותר, שפגם זה מורה על אי מוכנות ואי בשלות קדושתית להקמת בית שאמור להיות מושתת על ערכים שאדם נופל בהם כעת.

שאלתי עליה אודה לרב אם יענה היא האם אכן הרב רואה לגיטימיות בשתי הדעות? מה דעת הרב?

תשובה

ב"ה

שלומות,

אינני חש קרבה לאף אחת מהגישות אותן ציינת
אני לא חושב שיש לחבר את הבעיה הזו לנישואין כמו גם לאי נישואין.
מדובר בבעיה קשה מאוד. יש לעשות כל מאמץ כדי להתגבר עליה. יש לעשות כל מאמץ כדי להוסיף קדושה ולהגיע לידי ביטוי של עומק החיים.
לכן, עליך להתמודד עם כך, להשתדל לעיין בשורשי הבעיה. לא להתחתן בגלל, ולא לא להתחתן בגלל.

ביקר,

שי