ערבית של שבת - זמנה (קצת דחוף...)

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/12/02 22:39 כו בכסלו התשסג

שאלה

שלום רב!

בביה"כ בו אני נוהג להתפלל לעיתים קרובות "מגיעים" לק"ש של ערבית בשבת (לא מוצ"ש!) לפני צה"כ, השבת הזו, לדוגמא - בין רבע שעה ל-10 דקות. כששאלתי, הם אמרו שבשבת אפשר להקדים את ערבית... ושאלתי היא: עד כמה?

והאם יוצאים ידי חובת ק"ש לפני צה"כ בשבת?

אם זה משנה בצורה כלשהיא, אני אשכנזי.

תודה רבה מראש!

תשובה

בס"ד

לכתחילה יתחילו להתפלל "תפילת ערבית" עשרים דקות אחרי השקיעה. ויש מתפללים קודם לכן מיד אחרי השקיעה, מי שקרא קריאת שמע לפני "צאת הכוכבים" יזהר לקרוא קריאת שמע פעם נוספת אחרי צאת הכוכבים כדי לקרוא "קריאת שמע" בזמנה שהוא כעשרים דקות אחרי השקיעה.

אין הבדל בנושא זה בין ספרדים לאשכנזים.