עצות איך להתנתק מהטלויזה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/12/02 22:24 כט בכסלו התשסג

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב

שלום רב

אני כיום ב"ה לומד באופן קבוע כל היום וכאשר אזכה להקים ב"ה בית אני רוצה לבנות אותו כמה שיותר על ברכי התורה וההלכה.

אך כיום בבית של הורים יש טלויזה ב"ה סרטים "בעייתים" אני כבר לא רואה וגם את שעות הצפייה הורדתי למינימום ואני מנסה למשוך את למודיי עד שעות הערב המאוחרות.

אך עדיין אני לא מצליח להתנתק מן הטלויזיה לגמרי ואם אומר את האמת לפעמים גם אני רוצה לראות כמה שיותר ואני מרגיש שהדבר הזה מונע ממני להתקדם הלאה בעבודה הרוחנית

שאלתי לרב איך אפשר להתנתק מזה .

בתודה

תשובה

בס"ד

מתוך מכתבך ניכר שברור לך מהי ההשפעה השלילית של הטלויזיה. אעפ"כ אני רוצה להדגיש בפניך כי מחקרים שנעשו על ידי מומחים לדבר גילו ומצאו שיש נזק הניכר על פני השטח
בביזבוז זמן יקר.
במניעת דברים חשובים.
בהרס הריקמה המשפחתית.
בחיים של דמיון.
בהקנית מושגים מעוותים על יחסי אמת של עמל\הנאה.
מלבד כל הנזקים האלה ואחרים הניכרים על פני השטח, יש עוד מגוון עצום של נזקים ארוכי טווח. אלפי מחקרים לימדו על כך ואיני רוצה להאריך בזה כיון שאפשר להגיע אליהם בדרך קלה. אעפ"כ יש צורך לחזור ולהזכיר אותם לעצמך כל הזמן כמו שיש מצוה תמידית להזכיר את ,,,,,, עמלק כל הזמן. (בהמשך התשובה אסביר למה לקחתי את עמלק לדוגמה)

למה יש מצוה להזכיר את "עמלק"?

כי "עמלק" היה נראה כל כך תרבותי ומתקדם. הנביא מתאר אותו כאיש "מעדנות". ממש כמו שהיתה נראית גרמניה לפני מלחמת העולם השניה.
ואלסים.
שירה ותיאטרון.
אוניברסטאות ומוזאונים.
אולמות קונצרטים.
מחקר מדעי משולבים ביופי אסטטי עדין.
הכל ביחד עם שירה נוגעת לנבכי הנפש והלב.
תרבות ביופיה.
יופי מושלם כל כך כמו שרק הגרמנים היו יודעים לעשות.

כך היה נראה "עמלק"!! יפה עד מאוד מבחוץ - ושיא השחיתות מבפנים!!

אינני יודע מה הקשר בין "עמלק" לבין ה"תקשורת" של ימינו. אבל בכמה ענינים יש התאמה של ממש ביניהם. הם נראים כל כך יפה ומושך מבחוץ, והרסנים כל כך מבפנים. אם תתבונן תמצא עוד כמה וכמה השוואת מענינות בהתנהגות של שניהם.

זה לא ח"ו שמי שעוסק בתקשורת הוא מזרע "עמלק" ח"ו. הענין הוא שיש בעולם את הרע בעצמו ולפעמים ההשפעות שלו יכולות להשתרש בתוכנו לכן אנחנו צריכים להזכיר לעצמנו כל הזמן את עמלק שלא ישתרש בתוכנו. שנזהה את השפעתו כשהיא באה אלינו בתחפושת.
שלא נושפע השפעות רוחניות שבאות ממקור שלילי ובמה שכתבתי לעיל אתה יכול לראות קצת.

***************

מה עושים?

"בתחבולות תעשה לך מלחמה". כיון שהטלויזיה עובדת על רגש וסקרנות. נצל את העובדה הזו כיון של"רגש" ו"סקרנות" יש אורך חיים קצר מאוד.
כל התרגשות חולפת. אפילו הגבוהה ביותר. נשאר רק "רשימו" קטן שיש לו משמעות מצטברת - אבל באותו רגע הוא אולי חזק אבל רגעי.
התגברת עליו באותו רגע - הוא איננו!! לא הפסדת כלום.

לכן עליך לעשות כמה דברים בסיסים:

1- להגיע לבית בשעות שבהן אין תוכניות מושכות.
2- לפני כל פעם שאתה מגיע עשה הכנה נפשית קודם כניסה לפתח הבית.
3- בקש מההורים להעביר את הטלויזיה מהסלון לחדר צדדי. כמה שיותר צדדי - יותר טוב. בקשה זו תהיה כטובה אישית לך. שלא יראה כאילו שאתה נכנס לנהל להם את החיים - כך זה יהיה יותר קל.

בהצלחה