עמלק

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 11/12/02 12:53 ו בטבת התשסג

שאלה

שלום לך הרב צבי קוסטינר,

קוראים לי יותם גולדשטיין אני בן ארבע עשרה ואני בכיתה ט' ולומד בישיבה התיכונית בטבריה בראשות הרב גלעד מסינג.

ניתבקשתי לעשות עבודה באמונה על שאלה שמציקה לי. בחרתי לעשות על עמלק ושאלתי היא איך אנחנו העם אשר בכל הדורות קמו עלינו להשמידנו ולכלותנו מצווים להשמיד ולהכחיד עם שלם ולהרוג תינוקות ונשים?

תשובה

שלום רב.

כל המצוות הם גזירה אלוקית, אבל קצת להבין את מצוות מחיית עמלק:
בדורנו, ובמיוחד עכשיו, שבעוד יומיים יהיה י' בטבת- יום הקדיש הכללי, אחרי שראינו עם שלם שרוצח, הורג ומשמיד מליונים על גבי מליונים של אנשים, נשים וטף במשך שנים, ואף אחד לא פוצה פה נגדם בעם הזה, ורק בחסדי ה' נהרגו "רק" שישה מליון יהודים ועוד מליוני גויים.
אז איך אפשר לא להבין מהי הסיבה שצריך להשמיד את העם הזה, שכל עניינו בעולם הוא רק לעשות רע ולהרוס את העולם?!
ומי מגדיר מיהו העם הזה - רק הקב"ה שברא את העולם הוא יודע מה טיבו של כל עם.
ותלמד במגילת אסתר מה רצה לעשות המן האגגי שיצא מתוך ששאול חס על נשים וילדים, והוא רצה להשמיד להרוג ולאבד את כל היהודים: אנשים, נשים, זקנים וטף!!! והוא לא רצה לרחם על אף אחד, בעבור כסף!
הטעות שלך נובעת מתוך שאתה חושב שעמלק וכל הגויים הם כמו שאתה. זה שאתה אדם טוב ולא רוצה לגעת אפילו בזבוב, זה לא אומר שעמלק הם כמוך, ולכן התורה מעידה עליהם שראשית גויים עמלק שכל עניינו לעשות רע בעולם.
זאת הסיבה שהתורה ציוותה למחות את זכר עמלק!

בברכה, צבי קוסטינר.