שאל את הרב

עם זו יצרתי לי - תהילתי יספרו. כיצד?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/06/09 20:57 יב בסיון התשסט

שאלה

אני לא בטוחה שהשאלה שלי היא כ"כ אמונית.

קראתי בישעיהו (מג, כא) שאנחנו נוצרנו כדי לגרום לתהילתו של ה',

רציתי לדעת איך אנחנו שאנחנו כ"כ קטנים יכולים לספר על ה' שהגדולה שלנו כמעט ואינה ניתנת לתיאור.אילו מעשים ומצות יש לקיים כדי לגרום לכך?

תשובה

שלום לך

איזה שאלה יפה ונהדרת!

מצד אחד את צודקת שאנחנו כל כך קטנים אבל מצד שני יש בנו משהו שאין בכל הבריאה ובכל המלאכים - יש לנו יכולת בחירה חופשית. כשיש לפנינו את הטוב ואת הרע ואנחנו בוחרים בטוב, בזכות הכוח האלוקי שיש בנו, בזכות התורה שקיבלנו, בזכות רבונו של עולם שבחר בנו - זה מראה את 'תהילתו' של הקב"ה, זה בעצם מגלה לכל העולם איך הקב"ה כל כך גדול, שגם כשאפשר לבחור ברע והרע כל כך מפתה וקודץ - בכל זאת מתוך הקשר שלנו אליו אנחנו בוחרים בטוב.

לכן, כל המעשים טובים וכל המצוות שלנו עוזרים לגלות בעולם את תהילת ה'.

ברובד יותר עמוק, גם ללא מעשים ומצוות, עצם המציאות הפלאית של עם ישראל בעולם, עם ששרד את כל ההיסטוריה ושמר על אמונת אבותיו ועל התורה שקיבל, עם שחזר לארצו באופן פלאי שאין לו כל מקבילה בהיסטוריה של העמים - מגלה את השגחת ה' בעולם.

חזקי ואמצי. אם עדיין לא ברור - אפשר לחזור אלי למייל

טוביה
tsbias@Actcom.co.il

כתבות נוספות