עלי גפן

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/11/02 23:14 כה בכסלו התשסג

שאלה

בס"ד

כבוד הרב כתב פה, שאסור לאכול עלי גפן, שיש להם הכשר, מכיוון שהם בישול נוכרי. רציתי לשאול, כיצד הדבר? האם לא סומכים על ההכשר (במידה וזהו הכשר רשמי ומוכר, כמובן, ולא זיוף)?

במיוחד במוצר המונפק במנות קרב צבאיות, הרי צה"ל מקפיד על כשרות.

האם זה מכיוון שהבישול הוא נוכרי? בגלל שבעלי גפן יש בעיתיות, ויש חשש שנוכרים לא הוציאו את התולעים? או מכיוון שעצם זה שנוכרים הכנו בחו"ל הופך ללא כשר? והרי יש הכשר....

בתודה מראש

תשובה

בס"ד

אם יש הכשר רציני של הרבנות הצבאית – אני מניח שזה בסדר כיון שהם אנשים רצינים ויש להם כוח קניה רציני. אבל בדרך כלל עלי גפן הם מוצר בעיתי מאוד ולא הייתי מציע לך לסמוך על כשרויות רגילות לצורך העלים.