עיסוקי חול לפני התפילה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 22/12/02 20:08 יז בטבת התשסג

שאלה

ב"ה-בס"ד

לכבוד הרב שלום וברכה!!!

רציתי לשאול שני שאלות על עיסוקים לפני התפילה:

א) האם מותר ללמוד למבחן חול בבוקר לפני התפילה, ומה קורה בדיעבד אם לא הספקתי לפני הבוקר?

ב) האם מותר לעשות התעמלות בוקר לפני התפילה?

רציתי לציין, שאין לי אפשרות להתפלל קודם עיסוקים אלה, מכיוון שהתפילה בישיבה שלי מתחילה בערך ב8, ואת העיסוקים הנ"ל אני רוצה לעשות לפני ביה"ס.....

תודה מראש ויישר כח!!!!!!!

תשובה

שלום רב.
א. אסור ללמוד למבחן חול לפני התפילה. במקרה זה התפלל במנין יותר מוקדם ואז תוכל אחר כך ללמוד לימודי חול.
ב. התעמלות בוקר במידה שהיא לצורך בריאותי וגם תוכל להתפלל יותר בריכוז מותר, אבל אם זה בשביל תחרויות או בשביל הכיף הדבר אסור.
בברכה,
צבי קוסטינר.