עין הרע בגלל שמירת השבת

חדשות כיפה הרב חיים נבון 27/04/08 02:03 כב בניסן התשסח

שאלה

בזמן האחרון התחלתי לשמור את השבת

אני נמצאת במשפחה חילונית והצלחתי במשך חצי שנה לשמור

הבעיה שמאז שהתחלתי לשמור נפל עלי כמו מין עין הרע

והתחילה לי תקופה קשה..

אמא של חברה אמרה לי שיכול להיות שה' בוחן או מנסה אותי?

עוד דבר.. שאני יושבת בסלון והמשפחה רואה טלויזיה

אני לא נוגעת בשלט לא מנמיכה לא מעבירה ערוץ לא נוגעת בכלום

זה נקרא חילול השבת?

תשובה

שלום וטוב.
אני מעריך מאוד את מאמציך לשמור את השבת, ואני בטוח שהקב"ה מעריך אותם גם כן, ושכרך לא יאחר לבוא.
איננו מבינים את דרכיו של הקב"ה. גם אם בדיוק יש לך תקופה קשה, איננו יכולים לדעת למה הקב"ה עושה זאת. העיקר הוא להתעקש ולהמשיך בדרכנו, ולהוכיח לעצמנו ולקב"ה שאנו עובדים אותו משום שהוא האמת, ולא בגלל שאנו מצפים לשכר כלשהו.
אסור להנות בשבת מחילול שבת של יהודי אחר, ולכן אין לצפות בטלוויזיה בשבת, גם אם לא את הדלקת אותה.
חזקי ואמצי.