עולם הבא

חדשות כיפה הרב חיים נבון 03/04/08 14:52 כז באדר ב'

שאלה

מאיפה אנחנו יודעים שיש באמת דבר כזה עולם הבא?

למדתי במחשבת שהעולם הבא לא מוזכר בתורה. אך יש כל מיני הוכחות..כגון: לפי ההגיון מבינים..או שצריך להתרכז בדברי העולם הזה.. או שלא חושבים על הטווח הרחוק או כל מיני הוכחות על סיפורים מהכתוב..כמו שיצחק הסכים להקריב את עצמו כי ידע שזה לא לחינם ויש תכלית וכד'..

אך..מאיפה אפשר באמת לדעת? ז"א מי אמר? אני לא יכולה לבסס את האמונה שלי על עולם הבא לפי סיפורים מהתנ"ך,כי מי אמר שהאנשים בתנ"ך ידעו שיש עולם הבא? או להוכיח את האמונה שלי על סמך הגיון...כי מי אמר באמת?

תשובה

שלום וטוב.
אנו מאמינים בעולם הבא כחלק ממסורת ישראל ומאמונתו. כך מסרו לנו חז"ל, וכך נרמז גם בתנ"ך במקומות רבים. בכ"א, לפי דעתי, מבחינה חינוכית אין זה נכון להתעכב על אמונה זו, ולבדוק בפרטנות האם אמונתנו בעולם הבא שלמה ותמימה, או שמא יש בה ספקות וכו'. העיקר הוא לקבל בצורה פשוטה את אמונת ישראל מימים ימימה, ולדעת שבכל אופן העולם הבא אינו במוקד, אלא המצוות שנצטווינו לקיים בעולם הזה.