עגיל בבטן

חדשות כיפה הרב שי פירון 19/01/03 11:23 טז בשבט התשסג

שאלה

כבר נשאלה באתר השאלה האם מותר לעשות עגיל בבטן, התשובה היתה כמובן שאסור. הייתי שמחה לדעת למה כל כך כמובן שאסור, ולמה אסור בכלל, הרי זהו איזור מוצנע ואין בכך משום פריצות מאחר ואף אחד לא יראה את זה (פרט לבעל), אין בכך התרסה או התבלטות מאחר ששוב מטבע הדברים לא רואים אותו.

מחכה לתשובתך, ותודה מראש

תשובה

ב"ה

שלומות

אין ללכת עם עגיל בבטן מכמה סיבות:

1. יש בכך ביטוי לאיסור "חובל". אסור לאדם לחבול בגופו שלא לצורך. יש מקומות מסויימים שבהם יש לדון אם מותר כגון תנוך האוזן. אבל במקומות אחרים וודאי לי שיש לבחון אם אין איסור בדבר.

2. יש בכך ביטוי להתחברות פנימית לתרבות מסויימת המביאה לידי ביטוי אביזרי אופנה כביטוי לאופי ולהשתצייכות.

להערכתי, ניתן לשקול אם מותר לעשות זאת בתנאי שתוכלי להשיב לעצמך בעומק וביושר: "למה כן?!"
מה הסיבה שאת רוצה בכך? מה זה מבטא? אל תאמרי: "סתאאם". אל תאמרי: ""זה יפה".
נסי להתמודד עם השורש של הרצון ואז קבלי החלטה אמיצה וישרה.

ביקר,

שי