סרט

חדשות כיפה הרב שי פירון 15/01/03 18:32 יב בשבט התשסג

שאלה

יש סרט שאני מעוניין לצפות בו. שם הסרט הוא שר הטבעות. נושא הסרט, שמבוסס על ספר, הוא 9 אנשים שיוצאים נגד שר האופל בשביל להרוס את טבעת האופל. בסרט ישנן כמה מלחמות וסצינות אחרות הכוללות אלימות. הסרט נקי כמעט כולו מסצינות לא ראויות. הסרט אינו נושא איזהשהוא מסר חינוכי מסוים. השאלה שלי היא האים יש בעיה מבחינה הלכתית לראות את הסרט הזה ואם יש מהי הבעיה?

תשובה

ב"ה

שלומות,

אני מבקש לצאת מנקודת מוצא כאילו הסרט מותר מן הבחינה ההלכתית.
עצם העובדה שאתה חושב שמדובר שאין בסרט סצינות לא ראויות ומצד שני מציין שיש בסרט אלימות. עצם העובדה שאתה לא רואה בסצינות של אלימות בעיה,זו בעיה חמורה ביותר.
אני חושב שלעיתים סצינות אלה, חמורות יותר מאחרות כי אנו לא מודעים עד כמה הן משפיעות עלינו.
לכן, אני לא הייתי הולך לסרט כיוון שהוא סרט לא נקי ולא ראוי ובעיקר - בגלל שכולם חושבים שהוא סרט שאפשר ללכת ללא חששות!

שי