ספר יוחסין משפחתי - מי יודע איפה הוא?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/12/02 13:10 ג בטבת התשסג

שאלה

לכבוד הרב שמואל אליהו

סבי היה אצלי בחג האחרון והוא סיפר לי על מגילת יוחסין עתיקה של משפחתנו שאביו הראה לו לפני השואה הוא הראה לו שאנחנו צאצאים של הרמב"ם והאברבאנל וביקש ממנו לא לשכוח את זה

סבי ברח מצכסלובקיה ממש לפני שהשואה פרצה וכמעט כל משפחתו נספתה, הוא סיפר לי שהוא שמע מאישה זקנה שעלתה לירושלים אחרי השואה שהספר עלה לארץ והוא בירושלים.

מאוד מעניין אותי למצוא את הספר אך רציתי לשאול את הרב האם בשביל זה מותר לי להטריח רבנים מקובלים שאולי יכולים להגיד לי איפה לחפש בעזרת כוחות מיוחדים או משהו.

האם הם מסוגלים לזה? והאם ראוי להטריח אותם בשביל משהו שאני יכול להסתדר גם בלעדיו?

תשובה

בס"ד

אני מפרסם כאן את בקשתך ואולי מישהו יוכל לעזור לך ולהפנות אותך אל המקום הזה.
מי שיודע על ספר שכזה יכתוב ל
liat_spiegel@hotmail.co.il

באופן כללי יחוס של משפחה הוא חשוב אם הוא לשם התחזקות ולא לשם סקרנות גרידא.
לכן לא כדאי להטריח בשביל סקרנות. רק לשם התחזקות.

בהצלחה