ספר הזהר בהוצאת ישיבת קול-יהודה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/10/02 00:44 יד בחשון התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב!

לאחרונה שמעתי על הוצאה של ספר הזהר

של ישיבת :"קול יהודה" אשר ראש הישיבה הוא שרגא ברג, רצוני לדעת האם יש בעיה עם ההוצאה הזאת של הזהר? ואם יש בעיה מה הבעיה עם ההוצאה ומה הבעיה עם האנשים המוציאים אותה?

ובכל מקרה מה עלי לעשות אם יש לי את ההוצאה הזאת של ספר הזהר בבית?

בתודה רבה!

תשובה

בס"ד

הוצאת ישיבת קול-יהודה אינה של אנשים שרוח חכמים נוחה מהם. אבל היו הוצאות של התנ"ך שהוצאו על ידי נוצרים!! והשתמשו בהם.
בדרך כלל (חוץ מהוצאות של מסיון) השאלה אינה "מי הדפיס" כמו השאלה של "מה הודפס".
וכיון שבספר הזהר של הוצאת ישיבת קול-יהודה אין שום שינוי - אין שום איסור להשתמש בספר הזה.

מה שכדאי לעשות על מנת להשכיח את הענין של ה"הוצאה" הוא להוציא את כל הדפים של ההקדמה שלהם מהספר. (ע"י סכין גילוח או סכין יפנית).