ספרי לימוד בישיבה תיכונית שאסורים על פי הלכה 2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/12/02 23:20 ד בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

לא מזמן שלחתי לרב שאלה בקשר להתמודדות עם חומר לא ראוי בשיעורי סיפרות. הרב ביקש שאראה את התשובה למורה שמלמד אותנו סיפרות, ואני מודה ומתוודה שלא עשיתי כן. לא רציתי לצער אותו, הוא אדם מבוגר וגם ת"ח ורב בית כנסת במקום מגוריי. אבל לרב שלי הראיתי את תשובת הרב.

הספר נפסל ללימוד ע"י ראש הישיבה.

המורה שמלמד את הספר כועס עלינו מאוד בגלל זה, אבל במקום שנקרא את הספר הוא מסכם לנו אותו בע"פ. האם בצורה כזאת מותר ללמוד, או שמסיבה עקרונית, בגלל שהספר פסול, אסור ללמוד אותו גם עפ"י סיכומים של המורה?

בתודה.

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=15147

תשובה

בס"ד

יש חילוק בין ספרי מדע לבין ספרי ספרות. אם מדובר בספרות לדעתי זה לא ראוי כיון שמהסיכומים יבואו לקרוא את הספר עצמו, ואיזה מסר רוחני אדיר רושם כבר יכול לצמוח מספר שאינו ראוי?

רק הרעיון שיש מה לחפש אצל סופר שאינו ראוי איזה מסר מדהים שאינו מצוי בספרי חז"ל הוא מעליב.

אם מדובר בחומר מדעי - בודאי שיש מקום לסיכומים.

אבל זו בסך הכל דעתי, העיקר הוא שגם בענין זה שאל את ראש הישיבה שלך. הוא היחידי שרואה את כל הנתונים ויכול לקבוע.

בהצלחה