ספקות בנושא בשר וחלב

חדשות כיפה הרב אייל קרים 01/12/02 00:03 כו בכסלו התשסג

שאלה

שלום יש לנו 10 צלחות חלביות לפני מספר חודשים

נפלה לנו טעות והשתמשנו ב-2צלחות החלביות לתבשיל בשרי חם.הפרדנו את הצלחות הספקות מכל החבילה.

אבל בטעות יצא שמישהוא הניח את הספקות יחד עם הטובות וכך נולד לנו הספק לגבי כולם?(כי לא ידענו להבדיל ביניהם)רציתי לשאול מה דינם

של הצלחות ?תודה.

תשובה

שלום

גם לו יצוייר שניתן לסמוך על רוב, וכל הפורש מרוב פורש, ורוב צלחות ללא נטרפו, ויתכן שגם השתיים הללו לא נטרפו, כי לא מפורט בשאלה ממה הן עשויות וכיצד ובאיזה כלי הועבר הבשר אליהן, מדוע שלא נכשיר עשר צלחות שזו כמות מועטת כדי לצאת מידי ספק?!

שלום
אייל קרים