סיפור הבריאה

חדשות כיפה הרב שי פירון 20/10/02 00:49 יד בחשון התשסג

שאלה

שלום רב!

לפני מספר ימים שמעתי שאלה ממישהו שדי מטרידה אותי מאז:

הוא אמר שבבראשית רשום כמו שידוע לכולנו שאלוקים ברא את הארץ ב-7 ימים.

ואז הוא הוסיף שהרי השמש והירח לא נבראו ביום הראשון כך שלא היה באותו זמן ידוע שיממה מכילה 24 שעות אלא רק מאוחר יותר ושיכול להיות שמה שכתוב בבראשית יום אחד היה יכול להיות 25 שעות או 30 שעות או שבוע או חודש לפני שהגדרנו שיממה היא 24 שעות ואולי ההגדרה שלנו ליום הייתה שונה בתקופה ההיא והכוונה היא פרק זמן אחד שהוא לא מוגדר לנו ואנו מניחים שזה היה 24 שעות לפי התגליות על השמש והירח שנעשו מאוחר יותר ולא היו ידועים באותו זמן ואז זה בכלל מפריך את סיפור הבריאה שערך שבעה ימים.

זה דיי מטריד אותי אשמח אם תענה לי בהקדם במידה ואין לך תשובה ברורה בנושא אשמח אם תגיד לי את זה ולא תרשום תשובה מתחמקת.

תודה מראש וסליחה על ההטרדה.

תשובה

ב"ה

שלומות,

כבר במדרש ובמפרשים רבים למדנו ששבעת הימים הראשונים אינם שבעה ימים במובן המקובל בימינו אלה שבעה ימים כביטוי לשבעה שלבים, שבע תקופות המציינות את התהליך של התהוות העולם.רק משבת ואילך נכנסה הבריאה למהלך של ימים בני 24 שעות.

לכן - עובדות אלה אינן מהוות קושיה.

בכך גם ניתן להסביר את שאלת גיל העולם והממצאים הקדומים שהרי אם השלב הראשון לא היה שלב בו כל יום הוא בן 24 ש' יתכן ועברו כמה אלפי שנים עד לסיומו של התהליך הראשוני המתואר בספר בראשית.

ביקר,

שי