סודיות רפואית

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 13/10/02 18:23 ז בחשון התשסג

שאלה

בחור אחד חולה במחלת הסרטן, ולחולה עצמו וגם למשפחתו לא נודע כלל מזה. והחולה התארס לנערה, והוא עומד לשאת אותה לאשה. האם הרופא מחויב לגלות זאת לכלה, כי לדעת הרופאים לא יחיה הבחור יותר משנה או שנתיים. וכמובן שאם הנערה תדע שהבחור חולה ונוטה למות היא לא תסכים להינשא לו?

תשובה

שלום לשואלת,
אין ספק שחובה על הרופא לגלות לנערה את מחלת הבחור שהרי ציותה תורה על השבת אבידה וק"ו עזרה בעניני הגוף.יהי רצון שהקב"ה ישלח רפואה שלימה לחולי עמו ישראל.