סודיות רפואית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/10/02 18:20 ז בחשון התשסג

שאלה

בס"ד

במקרה והרופא מוצא אצל חולה ליקוי בראייה, (כגון בשדה ראייה, ראיית לילה, או בראיית צבעים) אשר לדעת הרופא עלול הדבר לגרום - בתנאים מסוימים - לתאונה (כגון, בנהיגה, בעבודה בתעשייה, בשירות הצבאי וכו') והחולה אינו רוצה להפסיק לנהוג ברכב או לשנות את מקום עבודתו, האם חייב הרופא לשמור את סוד המחלה, או שמחויב הוא להודיע לשלטונות המתאימים (משרד התחבורה, צבא, מעביד וכו') על מגבלות החולה, למרות שהדבר עלול לגרום נזק כלכלי או חברתי לחולה.

ומה אם החולה מבקש לשמור בסוד את קיום המחלה, ומבטיח להימנע מנהיגה וכו', אבל הרופא אינו משוכנע שאמנם כך יעשה החולה?

תשובה

בס"ד

אינני יודע מה חוקי הרופאים בנושא זה. אם זה החוק שרופא חייב להודיע - שיודיע.

רפואה שלימה