סדר ההשכמה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 18/10/02 14:30 יב בחשון התשסג

שאלה

האם כבוד הרב יכול לכתוב לי:

1)כשאני קם בבוקר, מה לעשות קודם,(אחרי אמירת מודה אני) ליטול ידיים ולברך ואז לעשות את צרכי ולברך, או בידיוק ההפך, או בכלל לעשות את צרכי ליטול ידיים ובברכות השחר לברך (על נטילת ידיים ואשר יצר).

אם התשובה תהיה לברך ישר אחרי הנטילה, אז לברך אחרי זה אשר יצר ונטילת ידיים גם בברכות השחר או לא?

2) מודה אני מותר לומר יחפים וגם שאני שוכב על המטה?

תודה מראש

תשובה

שלום רב,

יש לנהוג ע"פ סדר זה:

אמירת מודה אני, נטילת ידיים, עשיית צרכים, נטילת ידיים, ברכת על נטילת יידים ואשר יצר.

אם צריך לצרכיו - קודם מודה אני, עשיית צרכיו, נטילת יידים, ברכת על נטילת ידיים וברכת אשר יצר.

ג. מותר.

בברכה,
צבי קוסטינר