סדר הדברים בבריאת העולם

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/10/02 00:48 יד בחשון התשסג

שאלה

שלום רב!

לפני מספר ימים שמעתי שאלה ממישהו שדי מטרידה אותי מאז:

הוא אמר שבבראשית רשום כמו שידוע לכולנו שאלוקים ברא את הארץ ב-7 ימים.

ואז הוא הוסיף שהרי השמש והירח לא נבראו ביום הראשון כך שלא היה באותו זמן ידוע שיממה מכילה 24 שעות אלא רק מאוחר יותר ושיכול להיות שמה שכתוב בבראשית יום אחד היה יכול להיות 25 שעות או 30 שעות או שבוע או חודש לפני שהגדרנו שיממה היא 24 שעות ואולי ההגדרה שלנו ליום הייתה שונה בתקופה ההיא והכוונה היא פרק זמן אחד שהוא לא מוגדר לנו ואנו מניחים שזה היה 24 שעות לפי התגליות על השמש והירח שנעשו מאוחר יותר ולא היו ידועים באותו זמן ואז זה בכלל מפריך את סיפור הבריאה שערך שבעה ימים.

זה דיי מטריד אותי אשמח אם תענה לי בהקדם במידה ואין לך תשובה ברורה בנושא אשמח אם תגיד לי את זה ולא תרשום תשובה מתחמקת.

תודה מראש וסליחה על ההטרדה.

תשובה

בס"ד

את השאלה הזו שאלתי את עצמי בעת שחיפשתי את דרך האמת באמונה שלי. את השאלה הזו מצאתי בספרים אחרים וראיתי הרבה תשובות לענין זה. אך אכתוב לך את התשובה ששבתה את ליבי. מקוה שגם את ליבך. (אשמח לשמוע תגובה)

המציאות האמיתית מתחילה ב"מחשבה". אם אתה רוצה לבנות בית. הוא מתוכנן קודם כל במחשבתך. אחרי שיש רעיון מחפשים קבלן שיבצע אותו. זה או זה או זה. סוף מעשה במחשבה תחילה.

מחשבת ה"יום" היתה קודם בריאתו בפועל.

הדבר הזה הוא מאוד ברור אם שמים לב שהאור נברא ביום ראשון אע"פ שהשמש והירח נבראו רק ביום רביעי זאת אומרת שיש בריאה של אור שאינה קשורה בשמש. רק אחרי שיש אור צריכים לברוא לו כלים שבהם הוא יתגלה.
דומה למה שכתבנו לעיל עם בנין הבית, אחרי שיש רעיון מחפשים קבלן שיבצע אותו. זה או זה או זה.
כך בדיוק בשאלתך. אלוקים קבע שיום זה 24 שעות. אחר כך הוא סידר את מערכת השמש שתפעל כך.
אם תתבונן בענין - תראה שאי אפשר שיהיה אחרת.
כך סדרו של עולם.
"סוף מעשה במחשבה תחילה".

בהצלחה