נשואי קרובים

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 20/04/03 17:49 יח בניסן התשסג

שאלה

שלום רב!

אני בת 18 ואני בקשר עם בן דודי בן 19, קשר שיכול ביום מן הימים להוביל לחתונה...

אולם אנחנו רק בתחילתו(5 חודשים), ורק עכשיו החלטנו לספר להורים,

אמי טוענת שהקשר הזה עלול להיות הרסני מבחינת בריאות הילדים, שביום מן הימים יהיו.

רציתי לדעת מה ההלכה אומרת על כך, וגם מבחינה בריאותית מה עלולות להיות התוצאות.

תודה רבה על תשומת הלב,

בכבוד רב,

בתאל.

תשובה

ב"ה

רוב שלומות.
אימך צודקת!!!
על מנת לשלול סכנה לפגיעה בילדים, פגיעה שעשויה להיות חמורה מאד ולהקשות מאד על חיי המשפחה. יש לקבל ייעוץ גנטי מוסמך. ולהתייעץ עם רופא משפחה ועם כל גורמי הרפואה הרלבנטיים לנושא.
אין איסור הלכתי בנישואי בני דודים.
בברכה נאמנה
רפי פוירשטין