נשואין בל''ג בעומר

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 18/12/02 14:55 יג בטבת התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

נשאלתי ע"י חבר (ממוצא ספרדי), לגבי חתונה הנערכת בליל ל"ג בעומר (בליל המדורות) או בליל י"ט באייר (מוצאי ל"ג בעומר) כאשר החתן ספרדי ואת מוצאה של אשתו לעתיד אינני יודע. האם השתתפות בחתונה זו מותרת? שהרי לספרדים תקופת האבלות מסתיימת רק בל"ד בעומר בבוקר.

ובכלל, מה חזק יותר, המצווה לשמח חתן וכלה או המנהג של אבלות בימי הספירה עד ל"ד בעומר?

דבר נוסף לגבי הספירה, האם ביום העצמאות מותרים שירה (ע"י כלי נגינה) וריקודים? כלומר, האם החובה להודות ביום העצמאות תהיה מותרת גם באמצעות צורות אלה ותדחה את מנהגי האבלות בספירת העומר?

במקרה שהתשובה הינה שמותר לנגן ולרקוד ביום העצמאות, ק"ו שלשמח חתן וכלה יהיה מותר.

אודה לרב מאוד אם יאיר את עינינו בהלכה זו לדעת הרה"ג מרדכי אליהו שליט"א,

בתודה מראש ובברכת התורה,

חי ס"ט.

תשובה

חי שלום,
א.מותר לספרדי להשתתף בחתונה הנערכת בליל ל"ג בעומר.

ב.טוב להודות לה' ביום העצמאות,אולם לדעת מרן הראש"ל הרב מרדכי אליהו שליט"א לא בכלי נגינה.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני