נרות חנוכה בבית אבל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/12/02 09:19 כו בכסלו התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב וחג שמח

האם בבית אבל(לאחר השבעה) שלא גרים בו(וכל אחד מהמתפללים ידליק בביתו לאחר מכן)ומתפללים בו ערבית חלה חובה להדליק נרות חנוכה?

האם במוצאי שבת במקרה לעיל מדליקים נרות חנוכה ואח"כ מבדילים כדין בית כנסת או שקודם מבדילים ואח"כ מדליקים נרות חנוכה? האם במקרה לעיל מדליקים בצד דרום או בפתח?

תשובה

בס"ד

חייבים כמו בכל בית כנסת אפילו בתוך השבעה. ובלבד שזה בין מנחה לערבית.

במוצאי שבת - מדליקים לפני הבדלה כדי שלא יעזבו את הנרות מיד אחרי הדלקתם.

מדליקים בפנים כדין בית כנסת - ואם יש מקום שנראה גם מבפנים וגם מבחוץ - ידליקו שם.