נסיעה לפולין

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 18/04/03 05:42 טז בניסן התשסג

שאלה

שלום,

כיצד כבוד הרב מתייחס לנסיעה לפולין מטעם בית הספר, למרות האיסור לצאת מהארץ שלא למטרת מסחר בריאות או שידוך?

כשנסיעה זו אינה למטרות אלו אלה למטרת חיזוק האמונה והרחבת הידע על חלק נרחב מהעם היהודי.

תשובה

שלום וברכה,
לדעתי אין לנסוע לפולין ואין לצאת לחו"ל לשום מטרה מלבד מללמוד תורה ולישא אישה, בפולין לא רואים חיים יהודיים - רואים בית קברות. אנו צריכים לחפש את החיים, אשר נמצאים בנו , בתור צאצאי של 6 מליון הקדושים שנהרגו בשואה. ע"י חיזוק התורה ובניין ארץ ישראל,ע"י זה אנו ממשיכים את עם ישראל לדורותיו ומקיימים את צוואתם של ששת מליון הקדושים.
בברכה,
צבי קוסטינר.