נסיעה בכלי רכב ממוגנים

חדשות כיפה הרב אייל קרים 18/12/02 21:28 יג בטבת התשסג

שאלה

חברה שלי ואני התווכחנו בקשר לנסיעה ברכבים ממוגנים.

חברה שלי טענה שעצם הפחד בארצינו הוא שלילי ולכן עדיף לנסוע בלא ממוגן, אבל אם האדם מאוד מאוד פוחד אז זה בסדר גם בממוגן אבל כדאי שהוא יעבוד על הפחד שלו ויפטר ממנו.

אני טענתי שאומנם פחד זה לא דבר חיובי אבל אם הוא לא מונע ממני להמשיך ולטייל ולהסתובב בארץ אז לא צריך להלחם אתו ולכן אין אידיאל לנסוע בלא ממוגן.

רצינו לדעת מה דעת הרב- האם האידיאל הוא אכן לנסוע בלא ממוגן ולכן כדאי להוציא את הפחד ממנו או שכל עוד הפחד לא מונע ממני דברים אז אין איתו בעיה?

ממש תודה רבה!

תשובה

שלום

היכן שכתוצאה משימוש בכלי רכב ממוגנים לא משתבש סדר החיים בצורה ניכרת, יש ליסוע ממוגן, מדין "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם", וזה בין אם אדם פוחד או לא.

שלום

אייל